Bobcat F1: семе домат


Најдобро продаваниот хибрид, во сегментот на ниски (детерминантни) домати за одгледување на отворено. Лисната маса добро ги покрива плодовите и ги штити од сонцето. Плодовите се меснати, бојата е униформна, цврстината и отпорноста на пукање е добра. Има пријатен вкус и арома, погоден за преработувачки капацитети. Се препорачува одгледување на отворено на колци или т.н. шпалир систем со густина на расадување 2 растенија на m2.


Отпорност:

HRFol: 0-1Вертицилиозно венеење
HRS 
HRVa, VdВертицилиозно венеење
HRVВертицилиозно венеење
HRTMV: 0Мозаик на тутунот
IRSs 

Други хибриди домати

Семе домат Mamston од Syngenta.

Mamston F1

Розов биф
180 - 220 г

Семе домат Grumira од Syngenta.

Grumira F1

Црвен биф
300 г

Семе домат Paronset од Syngenta.

Paronset F1

Црвен стандард
180 - 200 г