Изјава за приватност

Изјава за приватност
Вовед. www.macedonia.syngenta.com раководи Syngenta Crop Protection AG, Швајцарија (Syngenta) - "контролор на податоци". Вашата приватност е важна за нас. Затоа Syngenta разви оваа изјава за приватност (ова "Изјава") за да ве информираме како Syngenta собира, чува, користи и обработува лични податоци и информации што ни ги обезбеди преку оваа интернет страница.

Ефективна дата. 20 Јануари 2016

Предмет на оваа изјава. Оваа изјава опфаќа "лични податоци и информации" ги собираме преку овој сајт. "Лични податоци и информации" се податоци кои ја идентификуваат лично, индивидуално или во комбинација со други информации кои ни се достапни. Примери на лични податоци содржи вашето име, адреса, е-мејл адреса, број за идентификација на даноците и информациите што ги давате кога ќе го користат нашиот сајт да создадете сметка или личен профил.

Ваша согласност. Со користење на оваа страница се прифаќате практиките опишани во оваа Изјава (вклучувајќи ги и колачиња за приватност достапни на овој сајт). Ако не се согласувате со оваа изјава или колачиња за приватност, Ве молиме да не го користите овој сајт. Ние го задржуваме правото да се прават промени на оваа Изјава или колачиња за приватност во било кое време. Сите промени ќе бидат објавени во оваа изјава или политика за колачиња и материјални промени, генерално, ќе се применуваат само на активности и информации собрани врз основа на оди напред. Ви препорачуваме да ги редовно ги разгледаат оваа изјава и колачиња за да бидете сигурни дека сте свесни за какви било промени и како може да се користи вашите информации.

Кои лични податоци и информации што ги собираме преку нашиот сајт?

Лични податоци се однесува на информација која ни овозможува да знаат спецификите на кој си. Личните информации се бара кога ќе ги нарачате услуга, се регистрирате за сметка и испратете ни повратна информација. На пример, оваа информација може да содржи вашето име, адреса (и платежна и регистрирани), е-мејл адреса, индустријата и детали за производот и кредитна картичка или други информации за исплата. Таквите информации можат да се одржи на нашите контакти и бази на податоци администрација или затоа што на работа кој го направи со вас или во моментов се ангажирани во, или затоа што ние веруваме дека би можеле да бидат заинтересирани за добивање на материјал од нас за нашите бизнис и услуги. Ова ни овозможува да управуваат со нашиот однос со вас ефикасно, да се подобри нашиот сајт и на услугите кои ги нудиме на вас и да наведете предмети од интерес можеме да го испратам до тебе.

Не-лични информации се однесува на информации кои се статистички само во природа и дека не, само по себе, да се идентификува одредено лице или субјект, и кое зависи од посетата се направи на сајтот. На пример, оваа информација може да вклучуваат домен од кои можете да пристапите на интернет, датумот и времето ќе пристапите на овој сајт, како и на интернет адресата на веб страната од која сте се поврзале директно на сајтот. Оваа информација се користи во збирна форма да се направи сајт повеќе корисни и атрактивни за своите корисници.

Договори се регулира користењето на специјални функции и подрачја заштитени со лозинка.

Овој сајт може да вклучуваат специјални функции и подрачја заштитени со лозинка. Кога ќе се регистрирате за користење на посебна карактеристика или област заштитена со лозинка, може да биде побарано да се согласи со посебни услови со кои се регулира користењето на посебна карактеристика или област заштитени со лозинка. Во такви случаи, ќе биде побарано да се изречно согласност со посебните услови, на пример, со проверка кутија или кликање на копчето означено како "се согласувам". Овој вид на договор е познат како "кликнете-преку" договор. Ако било кој од условите на договорот за клик-преку се различни од условите на оваа изјава, условите на договорот за клик-преку ќе се дополни или измени на оваа изјава, но само во однос на прашањата што се уредуваат со договор "клик-преку ".

Колачиња и слични технологии.

Ние ги користиме "колачиња" и други веб технологии за да се соберат информации и поддршка на одредени функции на нашите сајтови. На пример, ние може да ги користат овие технологии за да се

Собираат информации за начините на посетителите користат нашите веб-сајтови - кои страници ги посетуваат, кој ги поврзува тие ги користат, и колку долго тие ќе останат на секоја страница;
Да управуваат и да се утврди ефикасноста на нашите рекламни кампањи;
За поддршка на карактеристиките и функционалноста на нашиот веб-сајт - на пример, да ви го спаси проблеми на reentering информации веќе во нашата база на податоци или да го извести на прилагодувањата што основана на претходните посети на нашата веб-сајтови; и
За да го персонализирате вашето искуство кога користите нашите сајтови.
Општо земено, информациите кои ги собираме со користење на овие веб технологии не ви се идентификуваат лично. Ако, сепак, ќе се создаде идентитетот на корисникот, на пример, како се регистрирате за користење на простор заштитени со лозинка на еден од нашите сајтови, може да се поврзат информациите кои ги собираме користење на веб технологии на други податоци кои ја идентификуваат лично.

Ако не сакате да добивате колачиња, може да се постави на вашиот интернет пребарувач да го одбие колачиња или да ве извести кога колаче се наоѓа на вашиот компјутер. Вие исто така може да го избришете нашите колачиња, веднаш штом ќе ја напушти сајт. Иако не сте обврзани да ги прифатат нашите колачиња кога ќе ја посетите нашата веб-сајтови, ако го поставите вашиот интернет пребарувач да го одбие колачиња, вие не ќе можат да ги користат сите карактеристики и функционалноста на нашиот веб-сајт. Ве молиме видете на Колачињата за приватност на овој сајт за повеќе детали.

Како се Syngenta користат вашите лични информации?
Општо земено, ние користат лични информации кои ги собираме преку нашиот сајт

Да им обезбеди на производи, информации и услугите што ги барате;
За безбедност, кредит или заради заштита од измами;
Да ви обезбеди ефективни услуги на клиентите;
Да ви обезбеди со персоналните искуство, кога ќе го користите нашиот сајт;
За да се прикаже персонализирани реклами кога ќе ја посетите нашата страница;
За да ве контактираме со специјални понуди и други информации кои веруваме дека ќе биде од интерес за вас (но само со ваша дозвола);
За да ве контактираме со информации и известувања во врска со вашето користење на нашиот сајт;
Да ве покани да учествуваат во истражувања и да се обезбеди повратна информација за нас;
Подобро да се разбере вашите потреби и интереси;
За подобрување на содржината, функционалност и употребливост на нашиот сајт;
Да ги подобриме нашите производи и услуги;
Да ги подобриме нашите маркетиншки и промотивни напори; и
За било која друга намена идентификувани во соодветни известување за приватноста или друга спогодба помеѓу Syngenta и вас.
Како се Syngenta ги споделам моите лични информации?
даватели на услуги. Споделуваме личните податоци со компании и организации кои вршат услуги за нас, на пример, компаниите кои нудат услуги за поддршка за нас (како што се обработка на кредитна картичка услуги, складирање на податоци и веб хостинг услуги) или кои ни помагаат да пазар нашите производи и услуги (како што на трети лица е-мејл маркетинг компании). Овие трети страни се обврзани со договор за користење на лични информации ќе ги споделите со нив само за вршење на услуги во наше име и да се комерцијално разумни мерки за заштита на доверливоста и безбедноста на вашите лични податоци.

Во рамките на Syngenta. Ние може да сподели личните информации што ги собираме преку нашиот сајт во Syngenta или со други филијали на Syngenta за крос-маркетинг и други цели. Ако не сакаат да ги споделите вашите лични информации со друг член на семејството Syngenta на бизниси ќе "тргнете" во секое време со испраќање на е-маил или пишување на нашиот службеник за заштита на личните податоци - видете ги деталите за контактот на оваа страница.

Деловните трансфери. Вашите лични информации може да се пренесе на друштвото кое ги стекнало акции или средства на Syngenta, еден од нејзините филијали, или еден од нашите бизниси, на пример, како резултат на продажба, спојување, реорганизација или ликвидација. Ако се случи ваков трансфер, користење на вашите лични информации за стекнување на компанијата се уште ќе биде предмет на оваа политика и опциите за приватност сте изразена до нас.

Усогласеност со закони и заштита на нашите права и правата на другите. Ние може да открие лични податоци кога, со добра волја, веруваат откривање е соодветно да се усогласат со законот, судски налог или покана за на суд. Ние исто така може да се открие лични информации за да се спречи или да се испита евентуалната криминал, како што е измама или кражба на идентитет; да се спроведуваат или се однесуваат на нашата онлајн Услови на употреба или други договори; или да ги заштитиме нашите сопствени права, имотот или на правата, имотот или безбедноста на корисникот или другите.

Збирни информации. Ние може да сподели Глобална демографски или барате информации со трети страни, но оваа информација е во анонимна форма и не содржи какви било лични податоци или информации. Збирната информации кои ги делиме може да вклучуваат анонимни информации кои се заробени преку употреба на cookies и други слични СЛЕДЕЊЕ технологија, како што е објаснето во делот насловен како "колачиња и слични технологии."

Како што е наведено во огласот за доделување на приватност. Ние го задржуваме правото да ги откриете вашите лични информации, како што е опишано во било какви дополнителни Заштита на личните податоци објавени на веб-страница (или област), каде што обезбеди дека информациите. Преку обезбедување на вашите лични информации на оваа веб страница ќе биде со согласност за откривање на вашите лични информации, како што е опишано во тоа известување приватност.

Како што е опишано во договорот за клик-преку. Ние го задржуваме правото да ги откриете вашите лични информации, како што е опишано во секој договор кликнете-преку кој сте се согласиле.

Bашиот избор / Генерално ние го почитуваме вашето право да се направи избор за начините ги собираме, користиме и да ги откриете вашите лични информации. Во повеќето случаи, ние ќе побара од вас да се покаже вашиот избор во времето кога ние се соберат вашите лични информации. Ние, исто така вклучува "тргнете" линкот во билтенот или промотивни е-мејл ви испратиме, така што ќе може да ни кажуваат дека не сакате да добивате вакви известувања од нас во иднина. Ако сте создале сметка или личен профил на нашиот сајт, може да биде во можност да се ажурира некои или сите од вашиот избор на приватноста со менување на поставките за поставките на вашата сметка или профил страница.

Директен маркетинг
Пред да ги користиме вашите лични податоци за цели на директен маркетинг (или да дозволиме нашите филијали да го стори тоа), ние ќе ви нудиме можност да изберат дали ќе имаат вашите информации се користи на овој начин. Ако во било кое време сакате да се соблече нашите директен маркетинг мејлинг-листи, ве молиме пратете е-маил или пишете на нашиот службеник за заштита на личните податоци - видете ги деталите за контактот на оваа страница. Ве молиме да се обезбеди вашето име, адреса и e-mail адреса, така што ќе може да се најдат на нашата мејлинг-листи. Откако ќе имаат информации што треба, ние ќе ги отстраните од нашата мејлинг-листи. Ве молиме да ни даде разумен временски период, во чест на вашето барање.

Споделување на вашите лични податоци.
Те молам погледни делот насловен "Како Syngenta ги споделам моите лични информации?" да научат како да ги споделуваме вашите лични информации со трети страни и изборите што го имате.

Како можете да го пристап, ажурирање или поправи вашите лични податоци?
Ако сте создале сметка или личен профил на еден од нашите сајтови, може да биде во можност да пристапите и надградба на некои или сите од вашите лични информации за поставките на вашата сметка или профил страница. Вие исто така може пристап, ажурирање или да ги измените вашите лични информации, преку и-меил или пишување на нашиот службеник за заштита на личните податоци - видете ги деталите за контактот на оваа страница. Ние ќе ви одговориме во разумен рок, а во секој случај, во роковите утврдени со применливиот закон. За ваша заштита, ние може да ви побара дополнителни информации за да се провери вашиот идентитет. Во повеќето случаи, ќе се обезбеди пристап и ги исправи или избрише било какви неточни информации да се откријат. Во некои случаи, сепак, ние може да го ограничи или одбие барањето, ако законот дозволува или бара од нас да го стори тоа или ако не сме во можност да се провери вашиот идентитет. Иако генерално не се наплатува за овие услуги, ние го задржуваме правото, по наше, да им наплаќаат на разумен надомест како што е дозволено со применливиот закон. Ние ќе ве известиме ако плаќање ќе се применува во вашиот случај.

Како се Syngenta заштита на лични податоци?
Ние одржување на сеопфатна програма за безбедност на податоците, вклучувајќи разумни административна, физичка и технолошки мерки на безбедност, за да се заштити вашите лични информации од неовластен пристап, неовластена употреба и неовластена или случајно уништување, промена или откривање. И покрај тоа што се комерцијално разумни мерки за да се обезбеди ниво на сигурност соодветен на чувствителноста на лични информации кои ги собираме, ние не може да ја гарантира безбедноста на информациите обезбедени преку интернет или се чуваат во нашата база на податоци.

Линкови до други веб-сајтови Syngenta

Овој сајт содржи линкови до други веб-сајтови, управувана од Syngenta или други лица Syngenta ( "Други Syngenta сајт (а)"). Овие други Syngenta Веб-сајтови се одделни и различни веб-сајтови. Секоја служи различна намена. Затоа секоја друга Syngenta вебсајт се регулира со свои услови за користење и своја изјава за приватност. Ако влезете во други Syngenta веб-сајтови преку линкови на овој сајт, ве молиме да потрае неколку минути да ги прочитате условите на употреба и изјава за приватност објавена на секоја други веб-страница Syngenta ќе ја посетите.

Линкови до други веб-сајтови
Овој сајт може да содржи линкови до веб-сајтови, управувана од страна на други компании, вклучувајќи веб-сајтови управувана од страна на нашите трети лица вршители на услуги, нашите партнери и други трети страни. Оваа изјава не се однесува на лични информации собрани на било кој од овие веб-страници на трети лица. Кога ќе пристапите до интернет страници на трети лица преку линк на овој сајт, ве молиме да потрае неколку минути за да ги видиш политика за приватност објавена на овој сајт.

Деца
Нашиот сајт не е насочен ниту насочени кон децата на возраст под 13. Ние не го користат нашиот сајт свесно да ги дели податоците од пазар или за децата на возраст под 13. Ако сте на возраст од 13 години, не ни даваат со какви било лични информации. Ако научиме дека некој под 13 години обезбеди лични информации преку еден од нашите сајтови, ние ќе се потрудиме да се отстранат таквите информации од нашите бази на податоци.

Посебни напомени за посетителите, кои живеат надвор од Швајцарија
Syngenta е швајцарска корпорација со седиште во Базел, Швајцарија. Syngenta користи веб сервери и податоци продавници во Швајцарија, Франција или во други земји. Ние може да се пренесе вашите лични информации на нашите даватели на услуги и други, се наоѓа во Швајцарија, Франција, САД или во други земји за целите опишани во оваа изјава. Различни земји имаат различни закони и барања за приватност, а некои обезбедуваат помалку правна заштита на вашите лични информации од другите. Ве молиме да знаат дека, сепак, без разлика каде се собираат вашите лични информации, кои се користат, пренесуваат и чуваат, ако се собрани преку овој сајт, тоа ќе биде заштитен со условите на овој Извештај и сите известувања за приватност или кликнете-преку договори кои се однесуваат за вас.

Со користење на овој сајт, вие се согласувате со собирање, користење и трансфер на вашите лични информации во или во САД или било која друга земја во светот.

Владејачкото право
Оваа изјава е регулирано според законите на Швајцарија, без оглед на нејзиниот конфликт на законските одредби.

Прашања во врска со нашите практики за приватност

Ако имате прашања во врска со оваа изјава или нашите практики за приватност, преку и-меил или пишување на нашиот службеник за заштита на личните податоци - видете ги деталите за контактот на оваа страница.