El Forte F1: семе спанак

Семе спанак El Forte од Syngenta.

El Forte се препорачува за одгледување во есен, пролет и зима. Производството е погодно за свеж пазар и замрзнување. Растението има висока отпорност на пепелница. Хибридот покажува интензивен развој и толеранција кон свиткување на листот. El Forte има силна, исправена розета, како резултат на што останува чиста долго време и погодна за машинска берба. Темно зелената боја и сјајот на листовите помагаат за лесна продажба. Розетата ја задржува својата свежа зелена боја долго време. Дури и на крајот на сезоната на растење, лисјата не го губат својот комерцијален изглед.


Отпорност:

HR = Pfs: 1-10

Семе спанак El Forte од Syngenta.